Megjelent könyv

A mecénálási időszak 2022. március 04-én lezárult!

42 személy támogatta a könyvet.
Köszönjük!

Hogyan változtassunk meg mindent?

Írta: Naomi Klein és Rebecca Stefoff

Fordította: Piróth Attila

Tördelés, borítóterv: Janković Milán

Szerkesztette: Klopfer Judit


148 x 210 mm, 350 oldal
ragasztott, flexi borító
ISBN: 978-615-01-XXXX-X
Megjelenés: 2021. március 23.


3600 Ft

„Itt és most meghúzzuk a határvonalat. A világ most ébred. És változás jön, akár tetszik maguknak, akár nem.” (Greta Thunberg)

Hurrikánok. Olvadó gleccserek. Lángoló őserdők Ausztráliában, Kaliforniában, Szibériában.

A természeti katasztrófák ma már mindennapjaink részei. És esetenként kiváló alkalmak a gazdagoknak vagyonuk és befolyásuk növelésére.

De utat nyithatnak egy mindenki számára jobb jövő felé is.

Sokkal többről van szó, mint a hőmérséklet emelkedésének kordában tartásáról: egy igazságosabb társadalom felépítéséről. Ahhoz, hogy bolygónkat meggyógyíthassuk, és mindenki számára élhető jövőt teremthessünk, mindent meg kell változtatnunk: ahogy az energiát előállítjuk, ahogy élelmiszereinket megtermeljük, ahogy közlekedünk, ahogy építkezünk. És mindenekelőtt ahogy egymással bánunk.

A fiatalok nem csupán résztvevői a klímaigazságosság mozgalmának: ők vezetik. Közéjük álltok ti is?
Naomi Klein kanadai újságíró és klímaaktivista legújabb könyve nem csupán tájékoztatást kíván nyújtani, hanem ihletet, elképzeléseket és eszközöket a cselekvéshez.

„Legyetek ti a súrlódás, az ellenállás, ami lelassítja a világot tűzbe borító gépezetet!”

A szerzőkről

NAOMI KLEIN díjnyertes újságíró, rovatvezető, dokumentumfilm-készítő, akinek több könyve is felkerült a The New York Times listájára és nemzetközi bestsellerlistákra. Magyarul megjelent művei: Sokkdoktrína és No Logo; magyarul nem olvasható könyvei pedig: This Changes Everything, No Is Not Enough és On Fire. Írásai számtalan újságban és magazinban jelentek meg világszerte. Klein a The Intercept vezető tudósítója, a Média, Kultúra és Feminista Tanulmányok első Gloria Steinem professzora a Rutgers Egyetemen, és a The Leap nevű, klímaigazságossággal foglalkozó szervezet (TheLeap.org) társalapítója.

REBECCA STEFOFF egyetemistaként jelentette meg első könyveit, és azóta is ír. Sok gyermekeknek és fiatal felnőtteknek szóló tényirodalmi könyvet írt, amelyek fókuszában a természettudomány és a történelem áll – egyebek között fiatal olvasók számára átdolgozta Darwin A fajok eredetéről című művét. Stefoff könyvein keresztül a tizenéves olvasók sokféle témával ismerkedhetnek meg a szellemektől, a robotoktól és a baktériumoktól az evolúción és az úttörő nőkön át Nagy Zimbabwe romjaiig és a törvényszéki bűnügyek megoldásáig. Az Oregon állambeli Portlandben él.

A kiadókról

A Politikatörténeti Alapítvány által alapított Napvilág Kiadó több mint négyszáz címet jelentetett meg 1995 óta. Alapfeladatának tekinti a társadalmi problémák bemutatását.
A Bordeaux melletti Bègles-ben 2013 óta működő Théâtre le Levain (Kovász Színház) a művészet eszközeit használva kapcsolódik be a mindannyiunkat érintő kérdések tárgyalásába. >>>napvilagkiado.eu

A Napvilág Kiadó és a Théâtre le Levain együttműködésének eredményeként jelent meg Noam Chomsky Rekviem az amerikai álomért (2018) és Howard Zinn Engedetlenség és demokrácia (2019) című műve. >>>facebook.com/theatre.le.levain

Mecénálási időszak: 2022. március 4-ig

A Könyvmecénás célja, hogy értékteremtő könyvek megjelenését támogassa. Az oldalon bemutatott könyveknek támogatókat keresnek. A mecénások előre, még a nyomdába adás előtt megvásárolják a kiadványt legalább egy példányban, így a nevük bekerül a könyv támogatói oldalára és mecénások lesznek.
www.konyvmecenas.hu

További információk az oldal működésével kapcsolatban Hogyan működik a könyvmecénás?, illetve a Támogatási folyamat részletes leírása.

Kapcsolódó hírek

Hogyan változtassunk meg mindent? (Beleolvasó 1.)

Beleolvasó Naomi Klein könyvébe. Részletek...

Hogyan változtassunk meg mindent? (Videók magyar felirattal)

A magyar felirat a fogaskerékre kattintva, a Feliratok elemben választható ki! Három szám Bill McKibben a klímaváltozás három kulcsszámát mutatja be. Részlet a PF Pictures stúdió Do the Math (Számoljuk ki) c. filmjéből, magyar felirattal. Üzenet a jövőből – Alexandria Ocasio-Cortezzel Naomi Klein és alkotótársai videója a Zöld Új Megállapodásról. Narrátor: Alexandria Ocasio-Cortez Üzenet a […] Részletek...

Naomi Klein: Hogyan változtassunk meg mindent (Piróth Attila cikke a Mércén)

Piróth Attila cikke Naomi Klein könyvéről. Részletek...

ÚJ MECÉNÁS KÖNYV!!! Hogyan változtassunk meg mindent?

„Itt és most meghúzzuk a határvonalat. A világ most ébred. És változás jön, akár tetszik maguknak, akár nem.” (Greta Thunberg) Hurrikánok. Olvadó gleccserek. Lángoló őserdők Ausztráliában, Kaliforniában, Szibériában. A természeti katasztrófák ma már mindennapjaink részei. És esetenként kiváló alkalmak a gazdagoknak vagyonuk és befolyásuk növelésére. De utat nyithatnak egy mindenki számára jobb jövő felé is. […] Részletek...

Vissza

Alapítva 2014