Üzletszabályzat (ÁSZF)

Üzletszabályzat (ÁSZF)

Üzletszabályzat és Általános Szerződési Feltételek

Az eladó minden könyv esetében a Csimota Könyvkiadó Kft.

Székhely: 1134 Budapest Váci út 19.

Iroda és átvételi cím: 1094 Budapest, Tűzoltó utca 1/b. (Közvetlenül a 3-as szám mellett jobbra!)

Levelezési cím: 1094 Budapest, Ferenc körút 39. Mfszt. 1.

Adóigazgatási szám: 12979954-2-42

Cégjegyzékszám: 01-09-713029

A Szolgáltató adatvédelmi nyilvántartási azonosítója: NAIH-74901/2014

Csomagküldő kereskedelmi tevékenység, a Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala (Kereskedelmi Osztály) által kiadott nyilvántartási száma: XIII/11515/2014/B

Telefonszám: +36 30 316 6671

 

A szerződés tárgya

A szerződés tárgya a www.konyvmecenas.hu oldalon a Mecénásra váró könyvek menüpont alatt található, támogatható könyvek. A könyvek tulajdonságait, jellemzőit a hozzá tartozó konkrét oldalon tudhatja meg, bizonyos könyveknél lehetősége van belepillantani a kiválasztott könyv tartalmába is. Ugyanitt tüntetjük fel a támogatási időszak végét, eddig a dátumig fogadunk az adott könyvre támogatásokat.

A támogatástól számított 48 órán belül automatikusan visszaigazolást küldünk. Amennyiben a visszaigazolás nem érkezik meg, a fogyasztó mentesül az ajánlati kötöttség alól. A támogatás interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma archiválásra kerül és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető.

A támogatott könyvek minden esetben megjelennek nyomtatott kiadásban, a támogatók számától függetlenül, a támogatási időszak lezárása után.

Regisztrációt csak magánszemélyektől fogadunk el, és csak magányszemélyek neveit áll módunkban megjeleníteni támogatóként (Ajándékozott) a nyomtatott példányokban. A Csimota Könyvkiadó Kft. fenntartja a jogot, hogy amennyiben az Ajándékozottként megadott név vélhetően nem magánszemély neve, sérti a vallási, faji, nemzeti, nemzetiségi, politikai, nemi hovatartozást, úgy annak módosítására kérje a támogatót.

A Támogatás lépései

A főoldalon vagy a mecénásra váró könyvek menüpontban válassza ki a támogatni kívánt könyvet és kattintson a Támogatom gombra.

Adja meg személyes adatait, szállítási és számlázási címét, majd a könyvben Támogatóként megjelenő személy nevét (Ajándékozott), ami lehet a saját vagy egy ön által választott magánszemély neve. Válassza ki hány példányban kéri a könyvet. Felhívjuk figyelmét, hogy egy példány támogatása esetén egy ajándékozott nevét adhatja meg, pl:

Ajándékozott neve Minimum támogatandó példányszám Megjelenő név
Példa Petra 1 db Példa Petra
Példa Petra, Példa Péter 2 db Példa Petra
Példa Péter
Példa Petra és Péter 2 db Példa Petra és Péter

Ezután jelölje meg, hogy személyesen vagy futárszolgálat által kiszállítva szeretné megkapni a kinyomtatott könyvet a támogatási időszak lezárása utána.

Futáros kiszállítás esetén adja meg a telefonszámát, illetve ellenőrizze a szállítási címet a „Személyes adatok” menüpontban.

Fizetési módot csak a személyes átvétel esetén kell választania, futáros kiszállítást csak banki átutalással tudunk teljesíteni. Felhívjuk figyelmét, hogy csak abban az esetben áll módunkban támogatását véglegesíteni és az ön által megadott Ajándékozott nevét a nyomtatott könyvben megjeleníteni, ha a támogatási időszak lezárása előtt a támogatási összeg személyes befizetés esetén befizetésre került, illetve banki átutalás esetén bankszámlánkra megérkezett.

Ezután összesítjük az ön támogatását: választott példányszám, ajándékozott neve, fizetendő összeg, valamint az átvételi és fizetési mód. A „Támogatom” gombbal megnyomásával véglegesítheti rendelését.

Megrendelésének alakulását figyelemmel kísérheti Mecénás fiókjában a „Könyveim” menüpontban, illetve e-mailben tájékoztatjuk a fontos tudnivalókról.

 

Vételár, fizetési feltételek

A könyvek mellett feltüntetett ár a könyv minimális támogatási ára, amely tartalmazza az általános forgalmi adót is. Ez az ár biztosan nem változik a támogatás leadása és a könyv kézhezvétele között. Lehetősége van a könyv minimális támogatási áránál nagyobb összeg fizetésére, ez a tevékenység támogatására szánt adomány. A támogatási összeg kiegyenlítésére az alábbi fizetési módok közül választhat:

Személyes fizetés

Személyesen készpénzben kiegyenlítheti a felajánlott támogatási összeget a támogatási időszak lezárása előtt, az Elérhetőségek menüpontban megadott címen és időpontokban.

Banki átutalás

A támogatási összeget banki átutalással is kiegyenlítheti az Elérhetőségek menüpontban található számlaszámra. A támogatás véglegesítése után e-mail üzenetben tájékoztatjuk az utaláshoz szükséges információkról.

Bankkártyás fizetés a K&H bank felületén

A bankkártyás fizetés révén kényelmesen és biztonságosan fizethet honlapunkon. A támogatás véglegesítése után a K&H Bank weblapjára irányítjuk, ahol a Bank által használt, jelenleg legbiztonságosabbnak ítélt, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet bankkártyájával. Csak annyi a dolga, hogy a K&H Bank fizetési szerverén a kártya számát, lejárati dátumát és háromjegyű biztonsági kódját megadd. A K&H Bank a VISA Classic, VISA Electron és Eurocard/MasterCard típusú kártyákat fogadja el.
A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdeklődj bankjánál, hogy a kártyája felhasználható-e interneten keresztül lebonyolítandó vásárláshoz.
A K&H Bank a sikeres vásárlást követően a tranzakcióról engedélyezési számot bocsát ki, amelyet érdemes felírni vagy az egész oldalt kinyomtatni. Sikertelen tranzakció esetén a K&H Bank hibaüzenetben közli a hiba okát.

Szállítási feltételek

Személyes átvétel

Ingyenesen átveheti megrendelését az Elérhetőségeink menüpontban található címen és időpontokban.

A támogatási időszak lezárás és a nyomdai munkálatok befejezése után e-mailben fogjuk értesíteni könyvek átvehetők!

Futáros házhozszállítás

A megrendelt könyve(ke)t a Fürgefutár.hu Kft. (Adószám: 22966331-2-43, Cégjegyzékszám: 01-09-946845, email: ugyfelszolgalat@furgefutar.hu
honlap: http://furgefutar.hu) kézbesíti. Amikor a csomagot a futárszolgálatnak átadjuk, e-mail-ben értesítjük önt a részletekről. A házhoz szállítás díja bruttó 1500 Ft.

Fontos: a futárszolgálat kiszállítás előtt nem telefonál, sikertelen kézbesítés esetén azonban értesítést hagynak, illetve a rendelésben megadott telefonszámon felveszik önnel a kapcsolatot, hogy egy konkrét időpontot megbeszéljenek.

Külföldi szállítás

A mindenkori postai díjszabás szerint, előzetes egyeztetés után az info@konyvmecenas.hu e-mail címre küldött megkeresés után.

Az árak számításánál, valamint megjelenítésénél a matematika szabályainak megfelelően kerekítünk.

Szállítási határidők

A könyvek mellett feltüntetett támogatási időszak lezárása után készül el a nyomtatott könyv, ezután e-mailben értesítjük, az átvételről, illetve a futárszolgálatnak történő átadásról.

Sikertelen kézbesítés

Az ön hibájából meghiúsult kézbesítés miatti újraküldés költségei minden esetben önt terhelik.

 

A vásárlástól való elállás joga (online megrendelés esetén)

A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől számított 8 munkanapon belül (akár a 8. munkanapon).

Az elállás joga nem gyakorolható olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza. Fentiek miatt a www.konyvmecenas.hu oldalon támogatott könyvek esetében az elállás joga nem gyakorolható.

Megrendelések módosítása

Az oldalunkon leadott támogatás utólagos módosítására nem tudunk lehetőséget biztosítani, így kérjük, hogy a támogatás véglegesítésénél erre legyen tekintettel. Több példány támogatása esetén is csak egyben tudja megrendelését átvenni.

Felelősség korlátozása

A Csimota Könyvkiadó Kft. nem felelős az esetleges károkért az alábbi esetekben:

– Olyan működési hiba esetén, amely meggátolja Önt, hogy csatlakozzon a www.konyvmecenas.hu weboldalra, ott megrendelést adjon le.

– Az ön számítógépének bármilyen hardver- vagy szoftverhibájából bekövetkező meghibásodásért, vagy az internet csatlakozás megszakadása miatti károkért.

Kérjük önt, hogy az internet biztonságos használata érdekében védekezzen az online terjedő vírusok és úgynevezett férgek ellen.

Érvényes: 2014. május 01-től visszavonásig (Frissítve: 2022. október 24.)

Alapítva 2014