Hír

Tittel Kinga: Mesélő Budapest (Sajtóközlemény – Kolibri Kiadó, Könyvmecénás)

• A Mesélő Budapest a maga nemében hiánypótló kiadvány • A budapesti családi séták és osztálykirándulások nélkülözhetetlen útitársa • Családi ismeretterjesztő útikönyv, amely nemcsak a 7–14 éves korosztály, hanem a szülők, nagyszülők generációja, illetve a pedagógusok számára is számtalan érdekességgel szolgál a magyar fővárosról • Történelem, várostörténet, tények és legendák, amelyek nemcsak az ismeret-közvetítés mellett kötetlen beszélgetések kialakulására is lehetőséget ad • A kötetet a főváros történetéhez kapcsolódó Ki kicsoda?, informatív fogalomtár és részletgazdag térképek teszik teljessé A Mesélő Budapest egy családi útikönyv, de akár hétköznapi közlekedés vagy épp osztálykirándulások alkalmával is élvezettel lapozgatható. Tittel Kinga könyve azokra a kérdésekre igyekszik választ adni, amelyek egy budapesti séta idején a leggyakrabban fogalmazódnak meg a gyerekekben, ám sokszor nem tudjuk, mit feleljünk rájuk.

54_Opera_01

Tudod-e, mi az a patina? Vajon kik voltak a huszárok? Sejted, mi volt valaha a körút és a Vígszínház helyén? Hallottál már a hídmesterekről és arról, hogy mi a feladatuk? Tudod-e, ki volt Budapest vőlegénye, és miért hívták „kocka bárónak”? Miért kerülte messziről Ferenc József a budapesti Operát?

54_foldalatti_02

Gondoltad volna, hogy Európában azért épült elsőként nálunk földalatti, mert az Andrássy utat akkoriban gyönyörű fakocka burkolat fedte, és azt nem akarták tönkretenni?

24_Halaszbastya_uj_03

Tudod-e, hogy mit rejt a Várhegy gyomra? Miért van hét tornya a Halászbástyának? Miért nincsenek felhőkarcolók Budapesten?

kiralyipalotaeskornyeke

Ha mindezt és még ennél is sokkal több érdekességet szeretnél megtudni gyönyörű fővárosunkról, akkor feltétlenül hallgasd meg, miről „mesél” Budapest.

TittelK_MeseloBudapest_3D

A szerzőről Tittel Kinga évek óta dolgozik idegenvezetőként Budapesten, hivatalos munkája mellett azonban két fiával is gyakran rója a főváros utcáit. A Mesélő Budapest megírására saját idegenvezetői kíváncsiságának és tudásvágyának kielégítése mellett a gyerekeiben felmerülő kérdések inspirálták. Könyvével arra biztatja a szülőket és nagyszülőket, hogy használják ki a közös utazásokban rejlő lehetőségeket, és örökítsék át gyermekeikbe Budapest szeretetét. Fotók: Bouandel Doraya Illusztráció: Kecskés Judit Várható megjelenés: 2016. október 20. Ár: 4999 Ft Terjedelem: kb. 400 oldal Kivitel: füles kartonált

footer.logo

A kötet a Könyvmecénás támogatásával jelenik meg. A program célja, hogy értékteremtő könyvek megjelenését támogassa. Mecénás bárki lehet, aki szeretné egy kicsit sajátjának érezni egy-egy mű megszületését, és örülne, ha neve összekötődne ezekkel. A támogatásként felajánlható legkisebb összeg mindig az adott könyv fogyasztói ára. (További információk az oldal működésével kapcsolatban Hogyan működik a könyvmecénás?, illetve a Támogatási folyamat részletes leírása.) A támogatási időszak 2016. szeptember 23-án zárul.

További információk: Németh Luca nemeth.luca@kolibrikiado.hu

Forrás: Kolibri Kiadó, Könyvmecénás

Tittel Kinga: Mesélő Budapest (S...
Vissza

Alapítva 2014