Megjelent könyv

A mecénálási időszak 2015. május 03-án lezárult!

50 személy támogatta a könyvet.
Köszönjük!

Az enciklopédista
(4 kötet díszdobozban)

Írta: Ungvári Tamás

Illusztrálta: Gordon Eszter

Díszdobozgrafika: Gyémánt László

Szerkesztette: Illés Andrea


Díszboboz: 130 x 155 x 228 mm,
320 + 304 + 268 + 344
kötetenként színes melléklet 16 oldal
keménytáblás, cérnafűzött, védőborítóval
ISBN: 978-963-244-561-8
Megjelenés: 2015. június
(Ünnepi Könyvhét)


9900 Ft

Ungvári Tamás négykötetes enciklopédiasorozata a szerző 85. születésnapjára a Scolar Kiadó gondozásában ünnepi külsőt ölt – díszdobozban, együtt kaphatók a múlt ismert és elfeledett alakjait egyaránt megidéző kötetek. Ungváriból árad a mesélőkedv, a történelem és az irodalom szenvedélyes szeretete s a bölcs együttérzés.

A díszkiadás kötetei:
A feledés enciklopédiája
Az emlékezés enciklopédiája
A halhatatlanság enciklopédiája
Az életem enciklopédiája

A Mecénások nevei csak A feledés enciklopédiája című kötetben fognak megjelenni! A díszkiadás az Ünnepi Könyvhéten a Scolar standjánál is átvehető lesz.

(További információk az oldal működésével kapcsolatban Hogyan működik a könyvmecénás?, illetve a Támogatási folyamat részletes leírása.)

az_halhatatlansag_enciklopediaja
Nemzetközi hírű, Széchenyi-díjas irodalomprofesszor, a legnagyobb színházi sikerek hű tolmácsolója, amerikai egyetemek katedráinak máig keresett előadója, lebilincselő regények írója, megbecsült kritikus, a tévécsatornák és rádiók közkedvelt szereplője – mindez Ungvári Tamás. Sikere és munkabírása 85. életévébe lépve is töretlen: nap nap után láthatjuk és hallhatjuk a médiában, saját könyvei lassan könyvtárnyira rúgnak, nem szólva a sikerlisták élére került műveiről.

Ungvári Tamás nagy sikerű „enciklopédiáiban” új műfajt teremtett: történelmi miniatűrjei, históriai groteszkjei a XX. század alig ismert történeteit tárják elénk: e kacagtató, máskor meg épp megríkató igaz mesékben az elfeledett és névtelen hősök éppúgy jelen vannak, mint a nagypolitika vezérei, a magyar kultúrtörténet alakjai vagy a Nobel- és Oscar-díjas hírességek. S a tolmácsolás hiteles, hiszen Ungvári a fél világot bejárva ismerősei és barátai között tudhatott olyan neveket, melyekről ma már kötetek szólnak: John Steinbecket, Orson Wellest, Romain Garyt, Füst Milánt, Déry Tibort…

Ungvári Tamás különleges író, megbecsült mester. Mi lehet a titka? Talán az, hogy árad belőle a szellemes mesélőkedv, a történelem és az irodalom áhítatos tisztelete, a bölcsesség és a részvét – a feledést próbálja legyőzni a múlt felelevenítésével.

Ungvári Tamás még az útlevelébe se engedi beírni a doktorátusát, szerinte az életrajza két szó: Ungvári Tamás. Vagyis a név. Azt vallja, hogy egyetlen dolgunk van e földön: a nevünknek jó hírt szerezni. Arra is büszke, hogy önálló műveit és fordításait folyamatos, félszázados munkaviszonyban alkotta meg mint főállású szerkesztő, dramaturg, főiskolai, majd egyetemi tanár, az irodalomtudományok akadémiai doktora Budapesten, Salzburg azután, München, Párizs, New York, Boston, Los Angeles katedráin. Díjakat és kitüntetéseket szerinte akkor kapott, amikor vagy összetévesztették valakivel, vagy éppen eljutottak az U betűhöz, de azért eddigi érmeire és diplomáira mégis büszke. Műveinek felsorolása ellen technikai okokból tiltakozott, túlságosan hosszú a lista. Fordításainak említését elfelejtette letiltani, így csak annyit, hogy Az ügynök halála, a Galilei élete, a My Fair Lady (G. Dénes Györggyel) az ő munkája volt. Meg A Napsugár fiúk, a Páratlan páros, A miniszter félrelép és még sorolhatnánk. A Széchenyi-díjas szerzővel együtt valljuk, hogy mindig az utolsó mű a legfontosabb. Ungvári Tamás, a bámulatos mesélő, Az enciklopédista című négykötetes alkotás írója.

Ungvári Tamás József Attila-díjas író, Széchenyi-díjas irodalomtörténész, neves tudós hazánkban és a nagyvilágban, professor emeritus, népszerű rádió- és tévészereplő. Több mint százötven színdarabot fordított a klasszikus művektől a modernekig egyaránt. Ő az irodalom- és kultúrtörténet-írás doyenje. Ungvári 2015-ben 85 éves.

Kapcsolódó hírek

Az enciklopédista mecénásai

Az enciklopédista című könyv mecénásai. Részletek...

Ungvári Tamás: A hódító képzelet (részlet)

A hódító képzelet című könyvfesztiválos Ungvári-kötet egyik nagy fejezete Daniel Defoe írói munkásságát elemzi. Részletek...

A díszdoboz terve

Az enciklopédista díszdobozának terve. Részletek...

Ungvári Tamás: Az emlékezés enciklopédiája

Az emlékezés enciklopédiájában Ungvári elsősorban az elfeledettek jogaiért, az áldozatokért perel. Részletek...

Ungvári, az enciklopédista (Ferencz Zsuzsa írása, 168 Óra Online)

Az enciklopédista a 168 Óra Online oldalán. Részletek...

MEGHÍVÓ

A legújabb támogatásra ajánlott könyv: Ungvári Tamás: Az enciklopédista (4 kötet díszdobozban) sajtótájékoztatója Részletek...

Ungvári Tamás

József Attila-díjas író, Széchenyi-díjas irodalomtörténész, neves tudós hazánkban és a nagyvilágban, professor emeritus, népszerű rádió- és tévészereplő. Részletek...

Lezárult Az enciklopédista támogatása

Ungvári Tamás négykötetes enciklopédiasorozata a Scolar Kiadó gondozásában fog megjelenni a Könyvhétre. Részletek...

Ungvári Tamás: Az életem enciklopédiája

Ungvári nagy ívű és bohém életének szereplői bukkannak fel Az életem enciklopédiája lapjain. Részletek...

Ungvári Tamás: A halhatatlanság enciklopédiája

Igaz mesék halhatatlan szerelmekről, fecsegő igricekről, primadonnákról és a politika szereplőiről. Részletek...

Modern mecénások

Laik Eszter beszámolója Az enciklopédista sajtótájékoztatójáról az Irodalmi Jelen oldalán. Részletek...

Az enciklopédista sajtótájékoztatója

Ungvári Tamás könyvének sajtótájékoztatója a Barabás Villában. Részletek...

Ungvári Tamás: A feledés enciklopédiája

A XX. század történetének közel hetven lejegyzésre méltó eseménye pereg e nagy sodrású kötetben. Részletek...

Vissza

Alapítva 2014