Megjelent könyv

A mecénálási időszak 2022. április 18-án lezárult!

76 személy támogatta a könyvet.
Köszönjük!

A százegy ajtajú palota – Újraálmodott népmesék

Írta: Zalka Csenge Virág

Illusztrálta: Orosz Annabella

Szerkesztette: Szlukovényi Katalin


195x255 mm, 168 oldal
cérnafűzött, keménytábla
ISBN: 978-963-6030-28-5
Megjelenés: 2022. május 24.


5499 Ft

A százegy ajtajú palotában sokan megfordulnak: hosszú fülű szamarak és lefátyolozott hölgyek éppúgy, mint kíváncsi hősök. Zalka Csenge Virág meséibe is sokfelől érkeznek vendégek: viking legendákból, hun mondákból és a görög mitológiából egyaránt. Ami közös bennük, az a mese sodró lendülete. Mindegyik történeten érezni, hogy a szerző gyakorlott mesemondó, aki biztos kézzel választja ki a mai gyerekek számára izgalmas témákat az önbizalomhiányos lajhármakitól a darumadár hátán útra kelő hercegnőig.

Az Év Gyerekkönyve-díjas írónak ez az ötödik kötete a Móra Kiadónál. Ezúttal saját meséit adja közre, azaz ebben a gyűjteményben az általa továbbgondolt mesetöredékek és a hallgatóságával együtt alakított történetek olvashatók. Talán ezért is olyan könnyű magunkra ismerni a római kori mutatványosokban, rémült istenekben és hűséges sárkányokban. Hiszen Zalka Csenge mesepalotájában mindenki szívesen látott vendég.

2020-ban Zalka Csenge Virág kapta az Év Gyerekkönyv írója díjat a Ribizli a világ végén című mesegyűjteményért. Mesekönyvei a magyar és a nemzetközi népmesekincs gazdag világából adnak egyéni és izgalmas válogatást közérthető nyelven, különös figyelemmel a mai gyerekek számára érdekes kérdésekre és történetekre.

Mecénálási időszak meghosszabbítva: 2022. április 18-ig

A Könyvmecénás célja, hogy értékteremtő könyvek megjelenését támogassa. Az oldalon bemutatott könyveknek támogatókat keresnek. A mecénások előre, még a nyomdába adás előtt megvásárolják a kiadványt legalább egy példányban, így a nevük bekerül a könyv támogatói oldalára és mecénások lesznek.
www.konyvmecenas.hu

További információk az oldal működésével kapcsolatban Hogyan működik a könyvmecénás?, illetve a Támogatási folyamat részletes leírása.

Kapcsolódó hírek

A százegy ajtajú palota – Tánc a sötétben (Beleolvasó 2.)

Beleolvasó Zalka Csenge Virág új könyvébe. Részletek...

ÚJ MECÉNÁS KÖNYV!!! A százegy ajtajú palota – Újraálmodott népmesék

A százegy ajtajú palotában sokan megfordulnak: hosszú fülű szamarak és lefátyolozott hölgyek éppúgy, mint kíváncsi hősök. Zalka Csenge Virág meséibe is sokfelől érkeznek vendégek: viking legendákból, hun mondákból és a görög mitológiából egyaránt. Ami közös bennük, az a mese sodró lendülete. Mindegyik történeten érezni, hogy a szerző gyakorlott mesemondó, aki biztos kézzel választja ki a mai gyerekek számára izgalmas témákat az önbizalomhiányos lajhármakitól a darumadár hátán útra kelő hercegnőig. Részletek...

A százegy ajtajú palota (Beleolvasó 1.)

Beleolvasó Zalka Csenge Virág új könyvébe. Részletek...

Vissza

Alapítva 2014