Hír

Dzsungeldzsem (Sajtóközlemény – Cerkabella Kiadó, Könyvmecénás)

dzsungeldzsem_borito

A Dzsungeldzsem egy gyerekirodalmi ábécés- és olvasókönyv, kortárs magyar szerzők meséit, verseit tartalmazza. A Cerkabella Kiadó már több gyerekirodalmi antológiát jelentetett meg: Elfelejtett lények boltja, Érik a nyár, Tejbegríz, Parti Medve, Válogatós, Toppantós. A Dzsungeldzsem kötet is illeszkedik e sorozatba. Szerkesztésének alapgondolata az, hogy a 6–8 évesek, az éppen olvasni tanuló gyerekek (végre) kiváló, szépirodalmi mércével is értékes szövegekből tanuljanak meg olvasni, tehát kínáljunk nekik egy olyan könyvet, amelyikben a kortárs és klasszikus (gyerek)irodalom legjobb képviselőinek írásait gyűjtjük egybe. A magyar ábécé minden egyes betűjéhez kínál szöveget/szövegeket a kötet, és az adott betűhöz kapcsolódó legfontosabb helyesírási problémákra is ráirányítja a figyelmet. Lehet-e úgy mesét, verset írni, hogy ne csak az adott betű minél gyakoribb előfordulására, hanem a helyesírásukban problémás szavak beépítésére is figyeljen a szerző? Ráadásul (azaz elsősorban!) úgy, hogy ne tanszöveg, hanem szépirodalom legyen? Mi reméljük, hogy igen.
dzsungdzsem_02
A kötet szerzői: Adamik Zsolt, Berg Judit, Both Gabi, Böszörményi Gyula, Dániel András, Darvasi László, Demény Péter, Ecsédi Orsolya, Egri Mónika, Fehér Rea, Finy Petra, Hervay Gizella, Jász Attila, Kertész Erzsi, Kovács András Ferenc, Lackfi János, Majoros Nóra, Markó Béla, Máté Angi, May Szilvia, Mészöly Ágnes, Molnár Krisztina Rita, N. Tóth Anikó, Nemes Nagy Ágnes, Nyulász Péter, Petőcz András, Scheer Katalin, Szabó T. Anna, Szepesi Attila, Szilágyi Ákos, Szilágyi Domokos, Tamkó Sirató Károly, Tandori Dezső, Tóth Krisztina, Várfalvy Emőke, Varró Dániel, Vörös István, Weöres Sándor, Zalán Tibor Illusztrálta: Kismarty-Lechner Zita Szerkesztette: Lovász Andrea Ár: 3490 Ft Terjedelem: kb. 208 oldal Kivitel: cérnafűzött, keménytábla Várható megjelenés: 2016. november 15.
dzsungdzsem_04
footer.logo

A kötet a Könyvmecénás támogatásával jelenik meg. A program célja, hogy értékteremtő könyvek megjelenését támogassa. Mecénás bárki lehet, aki szeretné egy kicsit sajátjának érezni egy-egy mű megszületését, és örülne, ha neve összekötődne ezekkel. A támogatásként felajánlható legkisebb összeg mindig az adott könyv fogyasztói ára. (További információk az oldal működésével kapcsolatban Hogyan működik a könyvmecénás?, illetve a Támogatási folyamat részletes leírása.)  A támogatási időszak 2016. október21-én zárul.

További információk: Nyulas Ágnes agnes.nyulas@cerkabella.hu

Forrás: Cerkabella Kiadó, Könyvmecénás

Dzsungeldzsem (Sajtóközlemény ...
Vissza

Alapítva 2014