Megjelent könyv

A mecénálási időszak 2014. október 19-én lezárult!

68 személy támogatta a könyvet.
Köszönjük!

Válogatós – óvodások kalendáriuma

Írta: Arany János, Kántor Péter, Petőfi Sándor, Lackfi János, Nemes Nagy Ágnes, Tóth Krisztina, Weöres Sándor, Kányádi Sándor és még sokan mások

Illusztrálta: Kismarty-Lechner Zita

Szakmai konzulens: Máté Angi, Bereczkiné Záluszki Anna

Szerkesztette: Lovász Andrea


190x190 mm, 400 oldal
cérnafűzött, keménytábla
ISBN: 978-963-9820-54-8
Megjelenés: 2014 tél


3990 Ft

Több mint 70 költő közel 400 verse egy óvodásoknak szánt kötetben, a Cerkabella Kiadó gondozásában!
Petőfitől és Aranytól, Weöres, Nemes Nagy és Kányádin keresztül egészen Lackfi Jánosig a kötet magyar nyelvű gyerekköltészet versanyagának legjavát tartalmazza.

A Válogatós versei egy óvodai évkör jeles ünnepei mentén sorakoznak – így lesz ez az antológia kalendárium is. A néphagyományban megőrzött jeles napokhoz (újévi népszokások, farsangolás, kiszehajtás, Szent György napi vásár, májusfaállítás), a keresztény ünnepkör napjaihoz (vízkereszt, karácsony, húsvét, pünkösd), a nemzeti és az újabb ünnepekhez (Víz Világnapja, Föld Napja, Anyák Napja, Gyereknap, Madarak és Fák Napja, Állatok Világnapja) is kapcsolódnak versek.

Néhány témakör ízelítőnek: állatok, család, maskarák, foglalkozások, hónapok, időjárás, illemtan, játékok, napirend, egészség, vizek, fák, virágok, zöldségek, kert, ballagás, születésnap, fiúk-lányok, utazás, vásározók…
A gyerekeknek sokszínű nyelvi kalandjáték, a szülőknek minőségi versválogatás, az óvó néniknek kiváló oktatási segédanyag.

A Válogatós nagy alakú, keményfedelű, teljes egészében színes. Esztétikai minőségére garanciát jelent Kismarty-Lechner Zita: ő tervezi és illusztrálja a kötetet.

Szerkesztő:
Lovász Andrea – gyerekirodalom-kutató, kritikus

Szakmai konzulensek:
Máté Angi – író, gyakorló óvodapedagógus
Bereczkiné Záluszki Anna – ELTE Tanító és Óvóképző Kar, Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszék

A mecénálási időszak 2014. október 12-ig tart, a mecénások a tervek szerint november elején kapják kézhez a könyvet. Könyvesbolti forgalomba csak azután kerül.

A támogatási folyamat részletes leírása lépésenként, képekkel illusztrálva az alábbi linken érhető el: Támogatási folyamat részletes leírása

 

Kapcsolódó hírek

Megjött a Válogatós

A Válogatós – óvodások kalendáriuma megérkezett a nyomdából. Részletek...

Válogatós Mecénások

A Válogatós – óvodások kalendáriuma című könyv mecénásai. Részletek...

Vissza

Alapítva 2014