Megjelent könyv

A mecénálási időszak 2018. május 02-án lezárult!

303 személy támogatta a könyvet.
Köszönjük!

Magyar mesék lázadó lányoknak – 25 nő története

Írta: Kiss Judit Ágnes, Mesterházi Mónika, Miklya Luzsányi Mónika, Molnár Krisztina Rita, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina

Illusztrálta: Békés Rozi, Bódi Kati, Bölecz Lilla, Hitka Viki, Kőszeghy Csilla, Makhult Gabriella, Molnár Jacqueline, Nagy Diána, Rofusz Kinga, Sásdi Laura, Schall Eszter, Szegedi Katalin

Szerkesztette: Szlukovényi Katalin


165x235 mm, 112 oldal
cérnafűzött, keménytábla
ISBN: 978-963-415-931-5
Megjelenés: 2018. június


2999 Ft

Mesegyűjteményünk 25 izgalmas életű és lenyűgöző teljesítményű magyar nő portréját rajzolja meg, Árpádházi Szent Erzsébettől Hugonnai Vilmán át egészen a kortársakig. A mesék szerzői és illusztrátorai maguk is elismert írók, illetve grafikusok, akiknek élete és művei láttán az olvasók remélhetőleg kedvet és erőt kapnak saját álmaik megvalósításához.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy lány. Nem is egy – huszonöt. Némelyikük most is közöttünk él. Lányok, nők, asszonyok, akik nem mindennapi nehézségeken lettek úrrá, és sokszor képtelenül merésznek tűnő célokat értek el. Akik hittek magukban, és így voltak képesek másokért dolgozni akkor is, ha a környezetük megpróbálta erről lebeszélni őket. Akik elavult szokásjogon, egyéni és történelmi tragédiákon, betegségen, szorongáson felülemelkedve végezték el választott feladatukat, és mutatnak ezzel példát nekünk, olvasóknak, lányoknak és fiúknak egyaránt.

Hősnőink némelyike Magyarországon született, más úgy költözött ide. Nagy részük magyar anyanyelvű volt, mások nem. Családi hátterük, hitük és mesterségük szerint is hatalmas változatosságot mutatnak. Éppolyan sokszínűek, mint mi, mai nők. Ami közös bennük, az az elszántság és a lelkiismeretes tettvágy, amely szeretettel és alkalmazkodással, de mindig eléri célját.

A jelentős magyar nőkről szóló mesék a Móra Kiadó gondozásában jelennek meg 2018 júniusában.

TARTALOMJEGYZÉK

Mecénálási időszak: 2018. április 10. és 2018. május 2. között.

Kapcsolódó hírek

A Magyar mesék lázadó lányoknak mecénásai

Íme ők a Magyar mesék lázadó lányoknak mecénásai, köszönjük a támogatásukat! Részletek...

Magyar mesék lázadó lányoknak (Tartalomjegyzék)

Íme a könyv szereplői, róluk szólnak a mesék! Részletek...

ÚJ MECÉNÁS KÖNYV!!! Magyar mesék lázadó lányoknak

25 izgalmas életű és lenyűgöző teljesítményű magyar nő portréját rajzolja meg a Móra Kiadó gondozásában megjelenő könyv. Részletek...

Vissza

Alapítva 2014