Hír

Egy anarchista végakarata, avagy kortársunk: Howard Zinn

Howard Zinn a XX. század egyik legjelentősebb baloldali gondolkodója és aktivistája volt. Teljesen természetes, hogy neve ismeretlen a magyar nyilvánosságban. Színházi szerzőként pedig végképp nem hallottunk róla semmit.

Magyarország ma számos kérdésben úgy néz ki, mint az Egyesült Államok a múlt század hetvenes éveiben. Mára egyértelműen látszanak a képviseleti demokrácia határai, és világossá vált az is, kik és miért válnak a kapitalizmus áldozataivá. Mindennapos a rendszerszintű rasszizmus és homofóbia, az oktatás elviselhetetlenül retrográd, a társadalmi viszonyok mozdíthatatlanok, a hatalom a társadalom leggazdagabb és egyben legszűkebb csoportját szolgálja és védi a legalsó harmadba szorult több millió emberrel szemben. A maréknyi baloldali ifjúság most kezdi el felismerni politikai küldetését, és ezzel együtt fedezi fel (h)őseit. Nekik, és a politikai kérdésektől nem irtózó színházi kollégáimnak ajánlom ezt a három színdarabot.

Teljes cikk a Tett oldalán: https://tett.merce.hu/2022/10/30/egy-anarchista-vegakarata-avagy-kortarsunk-howard-zinn (2022. október 30.)

   
Egy anarchista végakarata, avagy ...
Vissza

Alapítva 2014